Soba nudle s kuřecím masem | Read Eat and Live

Soba nudle s kuřecím masem

Není to tak dávno, co taťka přišel domů s nudlemi soba v nákupní tašce. Ačkoliv svou barvou nevypadají zrovna vábně, rozhodně jsem neváhala a vyzkoušela je.

Tradiční japonské nudle jsou svým složením vlastně jakousi zdravější variantou normálních těstovin. Vyrobené jsou převážně z pohankové mouky. Nejvíce oblíbené jsou za studena jako jedna z ingrediencí salátů, či jako součást vývaru. Čekáš tedy, že tenhle recept se týká jednoho z těchto pokrmů? Omyl. Já je prostě jen použila jako náhradu za čínské nudle a přidala je ke směsi kuřecího masa, žampionů a zeleniny.



Co budeš potřebovat?

  • na naložení masa
- kuřecí maso
- olivový olej
- zázvor
- citrón
- oregano
- sůl a pepř


  • na směs
- žampiony
- mrkev
- paprika
- cibule
- stroužek česneku
- olivový olej
- sójová omáčka
- směs koření na čínu
- sůl a pepř
- soba nudle



Postup

Den, nebo alespoň pár hodin předem nalož na nudličky nakrájené kuřecí maso do olivového oleje. Podle chuti přidej oregano, sůl, pepř, šťávu z citrónu a nastrouhaný zázvor. Já ho měla asi na tři čtvrtě kávové lžičky a dodalo to masu opravdu skvělou chuť, ale  zrovna u zázvoru je to dost individuální. Mělo by se s ním zacházet opatrně, ne každému chutná.

Co se samotné směsi týče, nejprve osmahni na olivovém oleji cibulku nakrájenou na tenká kolečka. Po chvíli jí zalej lžící až dvěma sójové omáčky a nech podusit. Poté přidej česnek, naložené maso a žampiony a jen co maso začne měknout, dodej mrkev a papriku. Zde už zbývá jen dochutit solí, pepřem a kořením na čínu a nechat dusit, dokud maso nebude uvařené. 


Zatímco masová směs se dusí, je čas na přípravu nudlí soba. A pozor, s nimi opatrně! Ve vroucí vodě se vaří na mírném plamenu pouhé 3 minuty a hned se musí slít, aby se nerozvařily. Jak jsem ale zjistila, i když si pohlídáš tento krok a nudle uvaříš správně, nemusí to být vždy výhra. Po přidání k masu doporučuji hrnec neuzavírat pokličkou, mně se totiž rozvařily právě takhle, i když jsem už hrnec dávno odstavila z ohně :D 


Ale nevadí. I tak to byl dobrý oběd a popravdě, chutí nejspíš i lepší, než když by to bylo s klasickými čínskými nudlemi. Znovu podotýkám, na barvu vůbec nekoukej, fakt jsou výborný!


Dobrou chuť :)


Nikol


Nikol Mudrová

Žádné komentáře:

Okomentovat