Zdravé banánové vafle | Read Eat and Live

Zdravé banánové vafle

Můj vaflovač doma je vážně podivnej. Lepí a vafle se vždycky při otevření rozpůlí. Takže jsem to s nimi už dávno vzdala. Když teď ale k Vánocům dostala vaflovač spolubydlící a přivezla ho na byt... samozřejmě, že jsem musela svoje štěstí zkusit znovu. A hádej co. Tentokrát to vyšlo! Vafle jsou celý, vůbec se nepřilepily a navíc jsou skvělý. Nevím proč, ale i když nejím banán, všechno z banánovýho těsta je super! #logic 

Tak si je pojď ukuchtit taky. :)



Co budeš potřebovat?

- banán
- 2 vejce
- hrst kešu ořechů
- lžíce lněných semínek
- 4 lžíce celozrnné (žitné) mouky
- mléko
- lžička jedlé sody
- lžička chia semínek
- lžička oleje
- 2 kostky hořké čokolády
- skořice, perníkové koření (dle chuti)


Postup

Jak v mugcaku, tak i zde, část mouky nahrazené rozmixovanými oříšky udělá jen a pouze dobře. Určitě tedy začni s nimi. Kešu i lněná semínka (nebo klidně jakákoliv jiná semínka a jakékoliv jiné oříšky) rozmixuj na jemno.


Do mixéru následně přidej i všechno ostatní - až mléko a čokoládu.


Mlékem totiž těsto zředíš jen podle potřeby. Pozor ale na to, že by mělo být rozhodně hustší, než když vaříš třeba lívance, či palačinky. Na konec přidej i nakrájené kousky hořké (nejlépe 100 %) čokolády. Zamíchej a můžeš nahřát vaflovač. :)


Tady už to vlastně není žádná práce. Jen dovnitř těsto naliješ, přiklopíš a čekáš, než zhasne světýlko. :)



Mezitím si třeba nakrájej ovoce, ať můžeš ještě teplé vafle okamžitě servírovat a jíst. :)


Dobrou chuť. :)






Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře:

  1. Bože, to vypadá luxusně :D A vůbec celý tvůj blog má fakt krásný fotky :)
    www.lucastirska.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Určitě zítra udělám na snídani :)

    OdpovědětVymazat