Zdravá verze medovníku | Read Eat and Live

Zdravá verze medovníku

Zdravý medovník? Cože? To je jako nějaká sranda? 

Dámy a pánové, ne. O žádný žertík se nejedná. Doopravdy existuje zdravý medovník. Vůbec se mi tomu nechtělo věřit. Dokonce, i když jsem dala péct těsto, říkala jsem si, jestli se to bude dát jíst. Jakmile jsem ale udělala krém, okoštovala a vše spojila dohromady, už na pohled bylo poznat, jak výborný bude. Co teprve, když jsem konečně kousek ukrojila a ochutnala jsem. ♥ Jasně, že nechutná úplně stejně, není přeslazený, ani nijak tučný. Ale rozhodně před sebou máš recept na dort, který chutná báječně, medovník samozřejmě trochu připomíná, a při tom nesníš vůbec nic špatného. Fakt vůbec nic! Zázrak? 




Co budeš potřebovat?

- 170 g ovesných vloček
- vejce
- 250 g tvarohu
- 5 lžic medu
- 3 lžíce mléka
- kypřící prášek do perníku
- vlašské ořechy


Postup

V míse smíchej vločky s vajíčkem a mlékem. Postupně přidej i 1/3 kypřícího prášku, 3 lžíce rozehřátého medu a podle chuti skořici. 


Nejtěžší částí celého receptu je nejspíše ta, kdy z těsta vytvoříš na plech vystlaný pečícím papírem stejně velká kolečka. Těch mi vyšlo na malý medovník 3, plus zbytek na posypání.


V troubě peč korpus přibližně 10 minut na 180 °.


Poté už je na řadě jen příprava krému. Tvaroh vyšlehej s 2 lžícemi rozehřátého medu a s trochou skořice. 


Krém následně rozetři na každou vrstvu dortu, na jeho vrch i strany. Vrch ještě posyp ořechy a zbytkem těsta, nech alespoň půl hodinky odstát v lednici a je hotovo.



Dobrou chuť. :)


Nikol

Nikol Mudrová

6 komentářů:

  1. Máš naprosto boží nápady :D !
    Musím ho co nejdřív vyzkoušet ,protože kde je tvaroh tam je láska :D ( achjo,to nedává moc smysl :D) , jen vlašáky nahradím příbuznýma pekanama protože je moc nemusím :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano, ano. Tvaroh je boží. ♥ Jen to vyzkoušej, je to fakt dobrej dortík. :))

      Vymazat
  2. Miluji medovník! Super recept ;)
    Určitě někdy zkusím.

    Nela z Beauty Charm

    OdpovědětVymazat