Zdravý cheesecake | Read Eat and Live

Zdravý cheesecake

V rozmezí asi dvou týdnu měla mamka narozeniny a taťka svátek. Proto jsem se rozhodla upéct jim něco dobrého. No, a vzhledem k tomu, že už mamka dostala medovník, volba padla na něco lehčího - zdravější verzi cheesecaku.


Vlastně je to tak trošku falešný cheesecake, vezmeme-li v úvahu, že neobsahuje žádný sýr. Není ani tučný, ani sladký. I tak je ale výborný a naprosto dokonalý třeba k snídani (nebo jako dezert po cvičení). Proč si taky jednou nedat svou dávku proteinů o něco sladší formou, no ne? :)

Co budeš potřebovat?

  • sušenková část
- 200 g sušenek (je vlastně úplně jedno, jaké použiješ, já vybrala Country sušenky od Pally, ve kterých byl velký podíl ovesných vloček a celozrnné mouky a navíc jsou mooc dobré!)
- 3 lžíce mléka
  • krém
- 2 odtučněné tvarohy
- 3 bílé jogurty (já to vyřešila 1 velkým Gazdovským a skleničkou domácího jogurtu)
- 2 vejce
- 2-3 lžíce medu (nebo jiné sladidlo)
- lžička bramborového škrobu


Postup

Začneš samozřejmě sušenkovou částí. Rozemel/rozdrť/rozlámej sušenky - asi ta nejlepší část pečení tohohle cheesecaku, fakt to je bžunda! :D


Svou sušenkovou drť smíchej s třemi lžícemi mléka a naplácej do formy. Celé to pak dej na 10 minut péct do trouby předehřáté na 180°. 


Během doby, co se ti budou sušenky péct, rozšlehej vajíčka a smíchej je se zbytkem surovin - s tvarohy, jogurty, bramborovým škrobem a medem. Případně ještě můžeš trochu směsi odebrat, obarvit jí holandským kakaem a cheesecake nějak ozdobit.


Nebo také můžeš zbylé sušenky namočené v krému sníst, protože chutnají ultramegakrutopřísně dobře. Mňam. Svačinka jak se patří. ♥


Po 10ti minutách na sušenkovou část nalij tvarohovou směs, případně ozdob částí krému obarvenou kakaem a vrať zpět do trouby. Tentokrát nejprve na 15 minut, poté stáhni teplotu na 150° a peč dalších 60 minut. 


Pozor! Teď přichází ta nejtěžší část celé operace. Je to téměř nevydržitelné. Po vychladnutí vlož hotový cheesecake do ledničky na několik hodin ztuhnout. Snaž se, opravdu se snaž to vydržet. Alespoň 2, 3 hodinky. Nejlépe přes noc. Odměnou ti bude dokonalost sama!

Dobrou chuť! :)


Nikol

Nikol Mudrová

4 komentáře: